אחד המזונות הטובים ביותר לחולים סוכרתיים הוא חזה עוף. העוף עשיר בחלבונים, דל בקלוריות, ומכיל מעט מאוד פחמימות או סוכרים, מה שמאפשר הכנה של ארוחה בריאה ומשביעה מבלי להקפיץ את רמות הסוכר בדם ולהזדקק לכמויות גדולות של אינסולין או תרופות. בתור סוכרתיים חשוב מאוד להקפיד על צריכה נמוכה של פחמימות, שכן פחמימות מתפרקות לסוכרים בתהליך העיכול בגוף, מה שמקפיץ משמעותית את רמות הסוכר בדם, ומקשה על האיזון. הנה לכם דוגמא לארוחה קלה ומשביעה, בריאה ודלה בפחמימות:
הנה המצרכים הדרושים על מנת להכין את המנה:
- 2 יחידות חזה עוף
- 2 שיני שום טריות, כתושות
- 1 כף שמן קוקוס
- 100 גרם נבטי שעועית (הלבנים הגדולים, אלו אשר משמשים להכנת מוקפץ)
- 1 בצל לבן בינוני, קצוץ לחתיכות
- 4 עלים של בצל ירוק קצוצים דק
- מקל אחד של למון גראס קצוץ קטן
- חתיכה של 5 ס״מ זנגביל מגורר דק
- צרור עלי כוסברה טריה, קצוץ דק
- 1 פלפל צ׳ילי חתוף לרצועות דקות (למי שאוהב טיפה חריפות במנה, אפשר גם לוותר)
- 1/2 כפית זרעי כוסברה
- 1/2 כפית זרעי כמון
- 400 מ״ל חלב קוקוס
- 2 כפות רוטב דגים
- חצי כפית של מיץ ליים
- 5 ג״ר משחה של קארי ירוק
הוראות הכנה:
- חותכים את חזה העוף לרצועות או קוביות קטנות
- מחממים שמן קוקוס על גבי ווק או מחבת גדולה על חום בינוני
- זורקים פנימה את הבצל הלבן ונותנים לו להתבשל מעט, אחר כך מכניסים את העוף, השום, הזנגביל, הג׳ינג׳ר, הלמון גרס והצ׳ילי אל תוך הווק, ומקפיצים במשך כ 4-5 דקות.
- אם זרעי הכמון והכוסברה שלכם אינם טחונים, זה הזמן לטחון אותם
- זורקים את התבלינים הטחונים אל תוך המחבת, ודואגים תוך כדי ערבוב שהם יכסו את העוף מכל הצדדים
- מוסיפים את משחת הקרי, ואחריה את חלב הקוקוס, רוטב הדגים, ותבלו בזץ של מיץ לימון וחצי מכמות הכוסברה הטריה הקצוצה שברשותכם.
- הקפיצו את העוף ואת כלל המרכיבים על הווק או המחבת במשך כ 15 עד 20 דקות על אש בינונית
- לבסוף, הוסיפו את נבטי השעועית, הבצל הירוק, ואת שארית הכוסברה הקצוצה, והגבירו את האש למשך 5 דקות.
- יש להגיש מיד עם תוספת של מיץ לימון סחוט על פי הטעם.
רכיבים תזונתיים (למנת הגשה):
409 קלוריות
3 גרם שומן, מתוכם 3.5 גרם שומן רווי
20.5 גרם פחמימות, מתוכם 2.6 סיבים תזונתיים
19 גרם חלבון
תכונים נוספים אפשר למצוא באתר גפן מדיקל
בתאבון!