שיקום מבנים מסוכנים

שיקום מבנים מסוכנים

כאשר מדברים על שיקום מבנים מסוכנים, הכוונה היא לרוב הסרה של גושים של בטון רופף, סתימה של סדקים בקירות המבנה שלכם חיזוק גגונים, מעקה ומרפסת וכיוצא בזה. בביצוע שיקום מבנים מסוכנים – אנו מדברים על מבנה שחלק ממנו הוא מסוכן, הווה אומר – הבית עומד יציב וניתן לשפץ אותו. לרוב אנו מדברים על חלודה בברזל, בגוש רופף של בטון ועל מרפסות המטות ליפול ומהווים כל אלה סכנה לציבור. השיפוץ אשר מתבקש הוא לרוב הסרה שח גושי בטון רופפים, חיזוק המרפסות בבית שלכם וכדמה. איננו עוסקים בתיקונים של תשתית כמו למשל, תיקונים של חשמל או צנרת וגם אנו לא עוסקים בשיפוץ אסתטי אשר דורש את צביעת הבניין שלכם בחזיתו.

שיקום מבנים מסוכנים

מה כולל בתוכו שיקום מבנים מסוכנים?

מי שאחראי על הוצאת צווים ודרישות לצורך קבלן שיקום מבנים מסוכנים וכן פיקוח המבנים המסוכנים הינו אגף מבנים מסוכנים ברשות המקומית שלכם. אגף זה הינו מוצא לאלתר את המבנים המסוכנים, מגיש את המלצותיו לשיפוץ שלהם ושולח עקב כך את הדרישה שמצא לנכון.

אם מדובר במבנה לשימור, כל שיפוץ חייבו להיות בפיקוחו של צוות השימור ברשות המקומית או בעירייה. אך הם אינם מעוניינים להתערב בשיפוץ אשר נעשה במבנה שלכם על פי דרישת תיקון למבנה אך ורק מסוכן. הדרישות של השימור אכן נכונות לשיפוץ אם אתם, כבעלי המבנה שלכם, רוצים לעשות שיפוץ אשר הינו חורג מהדרישה.

יש לרשויות מקומיות לעתים דרישת שימור. הווה אומר שחלק מהבניינים בעיר הוכרז עליהם כמבנים לשימור, כלומר – אלו הם מבנים אשר הינם עם מאפיינים של ארכיטקטורה ייחודית והרשות המקומית או העירייה בעלת רצון לשמר אותם וכן לטפח אותם.

בסולם המסוכנות המכוונת את הסמכויות שלה, קיימים שלושה כיוונים:

  • מבנה מסוכן על פי סעיף לחוק העזר – מבנה אשר נתון במצב שיש בו סכנה רצינית למחזיקים או לציבור או לנכסים הסמוכים. הכוונה היא למבנה שאינו יציב ושיש להרוס אותו ו/ או לאטום אותו, מכיוון שאין אפשרות לשפץ אותו. במצב זה יוצא צו הריסה אך לבעל הנכס שמורה האפשרות להגיש השגה על צו ההריסה ועל מהנדס העירייה לדון בה.
  • מבנה מסוכן על פי סעיף לחוק העזר – מבנה אשר נתון במצב אשר יש בו סכנה אפשרית למחזיקים בו, לציבור או לנכסים סמוכים. מדובר במבנה "מט ליפול" המהווה סכנה ממשית ו מיידית. אם בניין כל שהוא מצוי מתאים להגדרה זו – ישנה אפשרות להרוס אותו מיידית ואף לפנות את הדיירים בו בסיועם של כוחות העזר.
  • מבנה מסוכן על פי סעיף שלוש לחוק העזר – מבנה אשר עשוי לסכן את המחזיקים בו, הציבור או הנכסים הסמוכים. הכוונה למבנה שחלקים ממנו עשויים להוות סכנה לציבור, אך הוא הינו יציב. הווה אומר – לא צריך להרוס את המבנה, אבל יש צורך למנוע התנתקות חלקים ממנו ואף לחזק אותו.

המאמר בחסות digital marketing STG

 

התוכן כי חם במקומונט גבעתיים
תכנון אדריכלי מודרני לביתך
מהי אדריכלות בתים אחד התחומים המרכזיים בעולם התכנון הוא ללא ספק...
חושבים כי הצוות הרפואי פעל ברשלנות? אל תתמודדו לבד
כאשר אדם ניגש לרופא להתייעצות או לקבלת טיפול רפואי, הוא...
באילו מקרים כדאי לפנות אל עורך דין תביעות כספיות?
במקרים של נזק כלכלי שנגרם כתוצאה מהפרת חוזה, רשלנות מקצועית...
נגרות בהתאמה אישית לבית מושלם
נגרות בהתאמה אישית היא אמנות שמאפשרת ליצור רהיטים ומבנים ייחודיים...
הערך המוסף של שירות כמו ייעוץ משפטי לחברות
כל מי שמנהל חברה יודע שעומדות בפניו זכויות וחובות שעליו...
הדמיון מתעורר לחיים עם בית בובות עץ
כשמחפשים מתנה שמעשירה את הדמיון ומספקת חוויה משחקית ייחודית, בית...
שירותי הסעות VIP לכל יעד
מונית מראשון לציון לנתב"ג – הדרך הבטוחה והנוחה אם אתם מחפשים...
הדרך להצלחה עסקית
ייעוץ אסטרטגי לעסק הוא מפתח חשוב לשיפור ביצועי החברה שלכם....
קנו מכונית בצפון – בבטחה ובהנאה
למה לבחור בסוכנות מיצובישי בצפון מתכננים לשדרג את הרכב שלכם? אם...
שירותי ראיית חשבון מקצועיים בצפון
רואה חשבון בצפון יכול להוות את ההבדל בין ניהול כספים...
דילוג לתוכן