בשורה לציבור שורדי השואה בגבעתיים

בשורה לציבור שורדי השואה בגבעתיים
צילום בני לפיד

חודשה פעילות נקודת זכות למיצוי זכויות למען שורדי שואה בגבעתיים

המחלקה לאזרחים ותיקים באגף לשירותים חברתיים בעיריית גבעתיים, ועמותת אביב לניצולי השואה, חידשו בימים אלו את פעילות נקודת זכות – מרכז מיצוי זכויות בקהילה, בה ניתן סיוע במיצוי זכויות לשורדי שואה. 

בשורה לציבור שורדי השואה בגבעתיים
צילום בני לפיד

מיזם "נקודת זכות" הוקם בשנת 2014 על ידי עמותת אביב לניצולי השואה ואשל-ג'וינט ישראל, במטרה להנגיש את הסיוע במיצוי זכויות לניצולי שואה בקהילה, ולהעניק לשורדי השואה יעוץ וסיוע מקצועי ואישי במיצוי הזכויות המגיעות להם בארץ ובעולם, ללא כל תשלום מצידם.

למעלה מ-10,000 שורדי שואה קיבלו סיוע בנקודות הזכות מאז הקמתן. נקודת זכות גבעתיים היא אחת מ-20 נקודות זכות הפועלות ברחבי הארץ, בשיתוף רשויות מקומיות וגופים אחרים, ובהן ניתן סיוע במיצוי זכויות לשורדי השואה ובני משפחותיהם. יועצי הזכויות של העמותה מסייעים לשורדי השואה בזיהוי הזכויות הרלוונטיות ובמילוי טפסים, וממשיכים בטיפול ובמעקב עד לסיום התהליך כולו. כך מבטיחה עמותת אביב לניצולי השואה, סיוע רחב ככל האפשר לשורדי השואה תושבי העיר.  בנקודת זכות גבעתיים ניתן לשורדי שואה תושבי העיר סיוע מקצועי במיצוי זכויות ללא כל תשלום.

אורלי סיון מנכ"לית העמותה ציינה כי: "באמצעות הסיוע במיצוי זכויות ניתן לשפר באופן משמעותי את חייהם של ניצולי השואה. נגיף הקורונה עצר את הפעילות בנקודות הזכות בכל רחבי הארץ. כעת, תחת שמירה על הנחיות משרד הבריאות, אנו מחדשים את הפעילות במספר נקודות זכות, ובהן גם בנקודת זכות גבעתיים".

גולדה, ניצולת שואה בת 90 מגבעתיים, היא אחת ממאות ניצולי שואה בגבעתיים שחייהם השתנו הודות לסיוע במיצוי זכויות. למרות גילה המופלג, גולדה קיבלה מהרשות לזכויות ניצולי השואה קצבה חודשית נמוכה בסך 3,038 שקלים בלבד. לנקודת הזכות בגבעתיים היא פנתה בכדי לקבל סיוע בהגדלת הקצבה החודשית. כשפגשה את עו"ד נועה שיין, יועצת זכויות בעמותת אביב לניצולי השואה, היא שיתפה אותה בקשייה הכלכליים וסיפרה שהיא למודת אכזבות ומתקשה להאמין שלמרות ההחמרה במצבה הבריאותי, בקשותיה יאושרו וקצבתה תוגדל. עו"ד שיין הסבירה לגולדה שבשל ההחמרה במצבה הבריאותי היא תגיש עבורה בקשה להעלאת אחוזי נכות וכן בקשה לתגמול מוגדל לפי הכנסה משום שהכנסותיה נמוכות. כל הבקשות שהגישה עו"ד שיין עבור גולדה אושרו וכיום היא מקבלת קצבה חודשית בסך 6,276 שקלים!

גם לאה, ניצולת שואה בת 91 מגבעתיים, הגיעה לנקודת הזכות בעיר כדי לקבל סיוע בהגדלת קצבתה החודשית מהרשות לזכויות ניצולי השואה שעמדה אז על 2,420 שקלים בלבד. עו"ד נועה שיין הסבירה לה כי בשל הכנסותיה הנמוכות מומלץ להגדיל את אחוזי הנכות שלה ולבקש גם תגמול מוגדל לפי הכנסה. כל הבקשות שעו"ד שיין הגישה  עבור לאה אושרו וכיום לאה מקבלת קצבה חודשית בסך 6,322 שקלים.

נקודת זכות גבעתיים פועלת באגף לשירותים חברתיים, המחלקה לאזרחים ותיקים, רחוב המפנה 4.

יש לתאם פגישה מראש בטלפון : 5711*

התוכן כי חם במקומונט גבעתיים
פסל למאבק בסרטן השד
מצהוב לוורוד: אלעד חן, אמן עץ צעיר בן 24 ממושב...
איך מתבצע ייצוג דיירים מול יזם בפרויקט בנייה: מסגרת פעולה משפטית מדויקת
איך מתבצע ייצוג דיירים מול יזם בפרויקט בנייה: מסגרת פעולה משפטית מדויקת
ייצוג דיירים מול יזם בפרויקט בנייה מתבצע במתווה מדורג: מיפוי...
ביטוח לאומי, תאונות דרכים ונזיקין: כך עורך דין מקצועי יכול למקסם את הזכויות והפיצויים שלכם
תפקידו של עורך דין ביטוח לאומי עורך דין ביטוח לאומי במרכז...
השוואה בין יעדים פופולריים ומה חשוב לבדוק בכל אחד?
כשמשווים יעדים לפונדקאות בחו"ל, חשוב להבין שההבדלים אינם רק במחיר...
איך לקבל החלטות ניהוליות על בסיס נתונים ולא תחושות בטן?
מה זה ניהול מבוסס נתוניםניהול מבוסס נתונים הוא גישה שבה...
איך לקבל החלטות ניהוליות על בסיס נתונים ולא תחושות בטן?
מה זה ניהול מבוסס נתוניםניהול מבוסס נתונים הוא גישה שבה...
איך עושים עיצוב עצמות לחיים?
מה זה עיצוב עצמות לחייםעיצוב עצמות לחיים הוא שם כולל...
היתרונות של תכנון מקצועי לפני הקמת בריכה: דיוק, חיסכון ושקט ניהולי
היתרונות של תכנון מקצועי לפני הקמת בריכה: דיוק, חיסכון ושקט ניהולי
תכנון מקצועי לפני הקמת בריכה מצמצם טעויות יקרות, מקצר לוחות...
הטרנדים החמים בעולם פעילויות האתגר והאדרנלין: מה תופס תאוצה ב-2026
הטרנדים החמים בעולם פעילויות האתגר והאדרנלין: מה תופס תאוצה ב-2026
פעילויות אתגר ואדרנלין נעות לכיוון חוויה מדויקת, בטוחה ומדידה בזמן...
המדריך המלא לבחירת מקום אירוח לחופשה: מה חשוב באמת בהחלטה
המדריך המלא לבחירת מקום אירוח לחופשה: מה חשוב באמת בהחלטה
בחירת מקום אירוח מוצלח מתחילה בהגדרת צרכים: תקציב, גודל קבוצה...
דילוג לתוכן