מתכוונים לרכוש בקרוב גריל גז, או שבדיוק רכשתם לאחרונה, ומחפשים צ\'ק ליסט לרכישת גריל הגז? הגעתם למקום הנכון, שכן במאמר זה תמצאו רשימה מסודרת ומפורטת של כל הכלים והאביזרים הנלווים שכדאי שיהיו לכם כשאתם עושים על האש.

מה כדאי לוודא שיש לכם בהישג יד, אם אתם מתכוונים לצלות בשר על הגריל?
1. פחם
אם אתם רוצים לעשות על האש בגריל גז, תצטרכו לקנות חבילת פחם לגריל, שהדלקתו ויצירת האש ממנו תאפשר את צליית הבשר. בנוסף כדאי להתאזר בסטרטר להדלקת פחמים.
2. מתקן שיפודים
מתקן השיפודים יהיה שימושי עבורכם ביותר אם אתם נוהגים לצלות שיפודי בשר על האש, כמו שיפודי לבבות או פרגיות. המתקן מאפשר צלייה של השיפודים על גבי מתקן ייעודי, כך שהשיפודים לא יבושלו על גבי הרשת של הגריל ישירות ולא ישרפו במהירות. המתקן מעניק לשיפודים טעם נהדר מתמיד, ואם אתם אוהבים שיפודים, אז אתם תודו לנו על ההצעה להשתמש במתקן השיפודים כבר אחרי שתנסו להשתמש בו בפעם הראשונה. בנוסף, תוכלו למצוא מתקנים דומים המתאימים לדגים או לצלעות.
3. סט כלים לגריל
סט כלים איכותי ומלא לצלייה על גריל גז אמור לכלול את הכלים הבאים: מלקחיים גדולות וקטנות לבשר, הופכן, מזלג גריל מסיבי, מרית גדולה וכבדה, מלקחיים לגחלים, סט סכינים וכפפות לגריל.
כל אלו יסייעו לכם להתעסק עם הגריל בקלות רבה יותר – תוכלו להפוך את הבשר בנוחות ובפשטות, להזיז אותו על גבי רשת הגריל, ולהוציא אותו אל הצלחת.
4. סט ניקוי לגריל
סט מלא לניקוי הגריל אמור לכלול בו את הכלים הבאים: פלייר למגש נוזלים, מברשת ארוכה וקצרה לניקוי הגריל, כלי להרמת רשת גריל, ושפכטל נירוסטה לגריל.
כל אלו יעזרו לכם לנקות את הגריל בצורה נכונה ואיכותית יותר. שימו לב, ניקוי הגריל חשוב במיוחד לשם שמירה על איכות הגריל והבשר שתבשלו עליו בעתיד. ומומלץ לנקות את הגריל אחרי כל שימוש בו, וכן לנקותו באופן יסודי ואיכותי יותר אחת לכמה חודשים. ולכן, חשוב מאוד שיהיו ברשותכם הכלים המתאימים לכך.
5. תערובת תבלינים
אף ארוחה על האש לא תהיה שלמה ללא תבלינים. התבלינים משפרים משמעותית את הטעם של הבשר, ומשדרגים את חווית האכילה פי כמה וכמה. ולכן, אל תוותרו על תבלון מתאים לבשר שאתם צולים, והחזיקו בתערובת תבלינים מגוונת בהישג יד.
6. אביזרים נוספים
אביזרים נוספים שכדאי שיהיו לכם בעת צלייה על הגריל הם: מטחנת פלפל, מלחייה עם מלח גס, קוצץ ירקות להכנת סלטים לצד הבשר, מתקנת חימום שולחני, סינר, סט סירי ברזל, וטופרים לפירוק הבשר.
בנוסף, רצוי שיהיה לכם גם פנס לד לתלייה על הגריל, שיאפשר לכם "למנגל" גם בשעות הערב החשוכות.
7. ספר מתכונים
אם אינכם מומחים בעשיית על האש, ואם לא יצא לכם להתעסק הרבה עם בישול בשרים שונים, ייתכן שתרצו להתאזר גם בספר מתכונים לצליית נתחי בשר שונים על הגריל.