הגביע הוא שלנו: מדלית זהב במכביה לאילן ספירא מגבעתיים

הגביע הוא שלנו: מדלית זהב במכביה לאילן ספירא מגבעתיים
צילום: נבחרת הסופטבול של ישראל

אילן ספירא מגבעתיים זכה עם נבחרת ישראל בסופטבול במדליית זהב בטורניר המסטרז לגילאי 35+ במשחקי המכביה. זאת הפעם הראשונה שבה נבחרת ישראל זוכה בתחרות הסופטבול במכביה, ענף ספורט שבו שולטים בדרך-כלל האמריקאים והקנדים.

ספירא (47), נולד בגבעתיים והתחנך בה. הוא צלם עיתונות מקצועי שמצלם גם פרוייקטים דוקומנטריים. בהיותו תלמיד בביה"ס היסודי "שמעוני", גילה את אהבתו למשחקי כדור. בכיתה א' החל לשחק טניס ופיתח מיומנות בחבטות כדור. בשיעורי התעמלות נהנה ממשחקי "הקפות" בחצר בית הספר עם כדור טניס ומחבט מאולתר שהוכן בכיתת הנגרות. הוא המשיך להתאמן בקבוצת הסופטבול של תל אביב, והפך למגיש של הקבוצה, ה-"pitcher",הנושא בתפקיד החשוב במשחק. בהמשך הצטרף לנבחרת ישראל בבייסבול, ובשיעורים חופשיים ובהפסקות בתיכון שמעון בן צבי שיחק במסירות עם חברים ברחבת גן רבקה. במסגרת חברותו בנבחרת, השתתף באליפויות אירופה ובאליפות עולם. זוהי המכביה השביעית שבה ספירא משתתף. בזמן הקורונה נפצע בכתף וכמעט פרש מספורט כי לא הצליח לזרוק כדור. כשהודיעו שהמכביה נדחית בשנה ספירא סימן את האירוע כיעד, והשקיע באימונים שסייעו לו לחזור לשחק בליגת הסופטבול ולשוב להתאמן עם הנבחרת.

צילום: נבחרת הסופטבול של ישראל

אילן ספירא: "אני וחברי לקבוצה התאמנו במשך חצי שנה למכביה. הרגשנו שהפעם יש סיכוי להתחרות ראש בראש מול נבחרות ותיקות וטובות כמו קנדה וארה"ב, שם הסופטבול הוא חלק מחיי היום יום ומתרבות הספורט. זאת הייתה חוויה מיוחדת במינה להשתתף שוב במכביה כי הפעם ניצחנו והתקדמנו וזכינו לראשונה במדליית זהב. מרגש לזכות ולהיזכר איך הכל התחיל, במשחקי הקפות בבית-ספר שמעוני בשנות ה-80".

התוכן כי חם במקומונט גבעתיים
שדרוג איכות החיים: דלתות PVC וחלונות אירופאיים
איכות החיים שלנו מתחילה בבית. עיצוב נכון של הבית יכול...
שדרגו את הבית עם כורסאת קטיפה, שולחן קפה ושעון קיר
כורסאת קטיפה נוחות ואווירה יוקרתית אין כמו כורסאת קטיפה כדי להעניק...
פתרונות פיננסיים לכולם: הלוואות ובדיקות זכאות שמותאמות לך
הבנקים לעיתים דוחים בקשות להלוואה, מה שמותיר אנשים רבים ללא...
ויטמין סי: המפתח לעור מושלם
סרום ויטמין סי הפך למרכיב מרכזי בשגרת הטיפוח של נשים...
ללמוד אנגלית בלי לחץ – יש כזה דבר!
אחד מהדברים שאתם מרגישים כשאתם צריכים לדבר באנגלית זה לחץ?...
גבינות ויין: שילוב מנצח שכולם (כמעט) אוהבים
גבינות ויין מתחברים יחד בצורה טבעית. כשמדברים על טעימת גבינות,...
איזה מעקה ברזל מתאים למרפסת
עוברים לבית עם מרפסת? יש לכם את ההזדמנות לעצב את...
השדרוגים והחידושים העדכניים בתחום האופנה
אונקל צבאי: מרכיב חיוני לציוד המודרני בעידן הבטחוני שבו אנו חיים,...
אנחנו יכולים ללמד את הילדים שלנו על העולם החדש
לילדים שלנו מגיע לחיות בעולם טוב. אנחנו הרי עושים ונותנים...
איך לבחור עורך דין מסחרי?
עורכי דין מסחריים מספקים מגוון רחב מאוד של שירותים משפטיים:...
דילוג לתוכן