בטיחות מזון
חוק רישוי העסקים בישראל קובע לכל בעל עסק שעוסק בייצור או מכירת מזון הנחיות חד משמעיות. בטיחות מזון היא לא תחום בו אפשר להקל ראש. משרד הבריאות אינו מהסס לשלול רישיונות של עסקים שאינם פועלים בהתאם לחוק ומהווים סכנה לבריאות הציבור. חברת מ.ר שירותי ייעוץ איכות ובטיחות מזון מתמחה בבטיחות מזון עם דגש על התאמה אישית. תקנות בטיחות המזון של משרד הבריאות רבות ומסובכות, צוות היועצים של חברת מ.ר שירותי ייעוץ איכות ובטיחות מזון מנחה עסקים כיצד לנהל את קווי הייצור, איך לקבל רישיון עסק, מה לעשות בשביל לשמור על רישיון העסק, הדרכת עובדים, תכנון והסמכה.
מה הקשר בין בטיחות מזון לבין רישיון עסק?
כל עסק שמבקש לעסוק במזון נדרש בפיקוח של משרד הבריאות כאשר קבלת רישיון העסק מותנית בעמידה בתקנות. צוות מטעם משרד הבריאות מגיע אל בית העסק במטרה לוודא עמידה בדרישות החוק. על מנת לייעל את התהליך ולקבל במהרה את הרישיון כדאי ללוות את התהליך עם יועץ בטיחות מזון מנוסה ומקצועי. ההצלחה העתידית של העסק מושפעת רבות מנהלי בטיחות מזון עם דגש על תדמית והכנסה. תברואת מזון מוקפדת הכרחית לשמירה על בריאות הציבור, תדמית העסק, שביעות הרצון של הלקוחות ובטיחות העובדים.
ייעוץ לבטיחות מזון במפעלים שמייצרים מזון
משרד הבריאות קבע מספר תקני בטיחות מזון כאשר כל עסק נדרש לפעול בהתאם לתקנים הרלוונטיים לו. התקן מפרט את כל הדרישות לניהול נכון ושוטף של מערך בטיחות מזון. על העסק להיות מסוגל להוכיח בכל רגע נתון את יכולתו לייצר מזון באופן בטיחותי וראוי לצריכה. עבודה קפדנית על פי התקן מונעת סיכונים, מדגישה סיכונים אפשריים, קובעת נקודות בקרה ומצמצמת באופן משמעותי על אפשרות בה מזון מסוכן יגיע אל הציבור.
חברת מ.ר שירותי ייעוץ איכות ובטיחות מזון מלווה עסקים בתהליך הטמעת העבודה על פי התקן, מייעצת ומדריכה עם דגש על התאמה אישית ופתרון בעיות נקודתיות. הקניית יידע בסיסי בנושאי תברואת מזון חיונית בעבור כלל העובדים יחד עם ניטור, בקרה עצמית ופיקוח, חייגו עכשיו להתייעצות ולהתייעלות תקנות בטיחות המזון אצלכם בעסק.