גבינות ויין מתחברים יחד בצורה טבעית. כשמדברים על טעימת גבינות, היין מצטרף לעניין והדבר נראה לנו מובן מאליו כמעט. טעימות יין וגבינות משתלבות היטב. הטעמים והארומה של גבינות ויינות הולכים היטב יחד. כאשר טועמים גבינה אין כמו לקחת לגימה מכוס של יין טוב מיד אחרי. יש גם הרבה משותף להכנה של יין וגבינה. שניהם מיוצרים מהטבע, ובשניהם של תהליך של יישון שקובע הרבה מאוד איך יהיה הטעם הסופי של היין או של הגבינה. לשניהם אפשר להוסיף תוספות הנותנות ארומה ייחודית. לכן, העברת יום במקום שבו תטעמו גם יין וגם גבינות, תלמדו על ההכנה ותוכלו גם להתנסות בעצמכם הוא בילוי כיפי בכל הרכב: זוגי, משפחתי וגם עבור עובדי חברה.
תמיד רציתם ללמוד להכין גבינות? הגשימו את החלום
גבינה היא מאכל שכולנו מכירים היטב בגרסאות השונות שלו. אם בעבר היו בארץ סוגים מעטים של גבינות והכרנו בעיקר גבינה לבנה וגבינה צהובה, היום כמובן המבחר הוא עשיר הרבה יותר ובכל מעדניה וגם במקרר בסופר אפשר למצוא עשרות סוגים של גבינות. בעבר החלב שממנו הכינו גבינות הייתה כמעט רק חלב בקר. היום כבר ידוע עד כמה חלב העיזים הוא בריא ונכון לנו יותר. אם אתם רוצים ללמוד להכין גבינות ולהתנסות בעצמכם בעניין סדנת גבינות היא אפשרות מצוינת להכיר את עולם הגבינות לעומק, לטעום סוגים שונים, להכין בעצמכם גבינה במקום ולקבל גם כלים להכין גבינה בבית.
מביקור בדיר ועד גבינה על הצלחת: הגלגול השלם של הגבינה
כאמור, היום אפשר לראות יותר ויותר גבינות המיוצרות מחלב עיזים במחלבות קטנות אשר מייצרות את הגבינות תוך מתן תשומת לב מלאה לכל אחת. ישנן מחלבות בהן לא רק מייצרים את הגבינות בהקפדה, אלא מתחילים את העניין מהתחלה שהוא גידול העיזים. אם אתם רוצים לחוות את החוויה מההתחלה ועד הסוף, להכיר את התהליך כולו, מומלץ לכם לבקר במחלבה בה מיוצרות הגבינות או מוצרי חלב אחרים מן העיזים הגדלות במקום. ביקור בדיר תוך ליטוף העיזים והאכלתן מתאים מאוד למי שגם אוהב בעלי חיים. כאן גם תראו שאפשר לשלב בין גידול בעלי חיים בתנאים טובים ומתן יחס וכבוד לבין שימוש בתוצרת של אותם בעלי חיים כמו חלב עיזים. גידול העיזים הוא חלק בלתי נפרד מתהליך הכנת הגבינות.
עיזה פזיזה שלח משק צבן במושב טל שחר מציעה מגוון פעילויות, החל מביקורים בדיר, טעימות של גבינות ויין, סדנאות להכנת גבינות וגם סלסלה עם שלל מוצרים טעימים לפיקניק מפנק. מוזמנים ליצור קשר.