עמדו על זכותכם לקבלת פיצוי כספי גם אם אתם בסכסוך עם ההנהלה
העלבון המלווה אנשים אשר מפוטרים ממקום עבודתם, בפרט כאשר מדובר על תקופת העסקה ארוכה וכאשר העובד המפוטר מקבל זאת בהפתעה גמורה – עלול להשכיח מהלב הכועס את אחד מהדברים החשובים, שהוא קבלת דמי הפיצויים. הרצון לקום ולעזוב ולהשאיר הכל מאחור, עלול לגרום לכם לוותר על פיצוי כספי אשר מגיע לכם לפי החוק. אם אינכם בטוחים שתוכלו להתמודד עם אנשי ההנהלה לאחר העוול שנגרם לכם, תוכלו להתייעץ עם עורך דין מומחה לדיני עבודה, אשר יעניק לכם את הכלים המתאימים לדרישת כל התנאים וזכויות העובד שלכם לפי החוק.
איך מחשבים את הגובה של פיצוי כספי לאחר פיטורים?
כאשר העובד הוא שכיר, למעשה הוא מפריש מדי חודש אחוז קטן אל קרן של פיצויי פיטורים וזאת במקביל להעברה בהיקף דומה, שצריך לבצע המנהל. נושא שרבים אינם מודעים לו, הוא העובדה כי גם אנשים שעזבו את העבודה שלהם ביוזמתם, משמע התפטרו בעצמם ולא פוטרו, יכולים לקבל דמי פיצויים – את החלק שאותו הם הפרישו לטובת הקרן. על אחת כמה וכמה, נושא הפיצוי הכספי חשוב כשהפסקת ההעסקה נעשית ביוזמת ההנהלה והעובד מפוטר. הסכום שאותו אמור לקבל העובד כאשר הוא עוזב, הינו כגובה המשכורת החודשית שלו כפול מספר השנים שעבד, למשל אם עובד מרוויח 5000 שקלים לחודש וסיים תקופת העסקה של שלוש שנים, הוא אמור לקבל פיצויים בסך 15,000 שקלים. למרבה הצער, לא תמיד אנשים מתעקשים לנצל את הזכות הבסיסית הזו ומוותרים עליה, רק בשביל "לא להתעסק" יותר עם האנשים מהעבודה הקודמת. מה ניתן לעשות?
מדוע כדאי לשכור עורך דין לדיני עבודה ומתי מוטב להגיע לבית המשפט?
כאשר נראה כי ההנהלה מסרבת לשתף פעולה עם הדרכים החוקיות לסיום העסקה, בפרט אם הפיטורים נעשו ללא הכנה ואולי אף ללא שימוע, המתבקש לפי החוק, כדאי להעביר את ההובלה של הטיפול בנושא לפרקליט לדיני עבודה. פיצויים לאחר פיטורים אינם "טובה" או "פינוק" שמעניק הבוס לעובדים שלו, אלא זכות חוקית שיש לה דרך חישוב מדויקת ואסור לוותר עליה. במקרה והמנהלים מקשים עורף, אפשר להעביר את ההתדיינות לבית המשפט והמשמעות היא הגשת תביעה כנגד מקום העבודה הקודם. מדובר, כמובן, באי נוחות רבה ואולי גם בהפיכת ההליך הזה למורכב ורגיש במיוחד, אך למרבה הצער במקרים כאלה – זוהי הדרך היחידה של העובד, לקבל את הכספים המגיעים לו.
דרך נוספת להשיג כספים באמצעות מקום העבודה הקודם
לאחר הפיטורים, ישנם עוד נושאים שמומלץ לתת עליהם את הדעת ולפעול עבורם, למשל קבלת החזרי מס על שנות העבודה שחלפו בארגון שעזבתם. מאחר וניתן לקבל החזרים עד שש שנים אחורה, עבור מפוטרים רבים מדובר בוותק שנצבר וניתן להשתמש בו כעת, על מנת להשיג כספים שיסייעו רבות לפרנסה בתקופה של חיפוש העבודה החדשה.