אחת הבעיות החמורות בישראל היא תאונות הדרכים ובמיוחד כשזה קורה בגלל הגורם האנושי, כפי שזה מכונה על ידי אנשי מקצוע. הכוונה היא בדרך כלל לטעויות בנהיגה ובשיקול הדעת, אבל גם להתנהלות בקלות ראש שתוצאותיה הרסניות. לא תמיד זה נעשה בהיסח הדעת ולפעמים זה אפילו יכול להימנע מראש אם מקפידים על החוק. עבירות תנועה שנגרמות בגלל נהיגה בשכרות או בהשפעת חומרים אסורים הן עבירות שיש להן השלכות חמורות קודם כל על בני אדם שנפגעים בתאונות כאלה, על אובדן ונזק לרכוש ובעיקר על מי שנהג כך ומוצא את עצמו בכלא. כל זה נוסף כמובן לרגשות החרטה והאשמה על כך שאפשר היה להימנע מכך מראש אם היו עומדים בפיתוי, אבל כשזה קורה אסור להתמודד עם זה לבד וחייבים לקחת עורך דין לתעבורה כדי לנהל את התיק בכמה שפחות נזק לעבריין. עו"ד עופר חורש ממליץ לא לנקוט שום צעד אם נתפסתם, משום שגם אם לא קרתה תאונה הרי שרק פוטנציאל הנזק יעמוד לחובתכם גם בבית המשפט.
נהיגה שמובילה לשלילה
להתנהגות של נהגים יש חשיבות רבה גם בעיני בית משפט והתגובה שלהם לצעדי ענישה גוזרת גם את היחס אליהם כשהם נתפסים. כל נהיגה שאינה מצייתת לחוק גוררת ענישה כלשהי וככל שהעבירה חמורה יותר כך גדל הסיכוי לקבל עונש מחמיר יותר. בין היתר, נהיגה בשלילה נחשבת לעבירה ורצוי לזכור שכמעט כל אחד יכול להגיע למצב כזה אם נתקל בבדיקה משטרתית שבה נמצאה עילה לשלול את הרישיון. אם לא ביצעתם תאונה הרישיון יישלל ל-30 יום, אם קרתה תאונה הרישיון יישלל מנהלי ל-60 יום ואם נהרג אדם הרישיון יישלל ל-90 יום, וכל זה במקום ועוד לפני שתגיעו לפני שופט. אחרי כן, תצטרכו להשבית את הרכב ולא תוכלו לנהוג ואם תיתפסו נוהגים הרי שזה מוסיף חטא על פשע בעיני בית המשפט ולא קל לתרץ התנהגות כזאת.
לא להתמודד עם זה לבד
נהוג לחשוב שעבירות תנועה אינן חמורות כמו עבירות פליליות או אחרות אבל ההשלכות שלהן הן בדיוק אותו דבר, משום שהרשעה נושאת גם רישום לכל מי שהורשע. לכן, מומלץ לא לעבור את זה לבד מהרגע הראשון שבו נתפסתם או זומנתם לחקירה. במקרים כאלה, רק עורך דין תאונות דרכים יכול לחלץ אתכם מהמשבר או לפחות להקל על הענישה והסנקציות נגדכם. עו"ד עופר חורש מזכיר שאם עשיתם את הטעות ושיתפתם פעולה מיד יהיה קשה לתקן אחר כך את כל מה שאמרתם בחקירה ובתשאול הראשוניים, לכן עדיף לשתוק ולקרוא לעורך דין.