מאירי פנה לפני מספר חודשים בבקשה לראש העיר ליידע מראש את חברי הועדה על כל תונית הכוללת עקירת עצים. "עם כל הכבוד לפיתוח, אנו צריכים לשמר את ערכי הטבע של רמת גן. יש לנו עצים שנטעו באהבה לפני עשרות שנים ועלינו לאפשר גם לדורות הבאים להנות מהם" אומר מאירי, שהזכיר בפניתו לראש העיר את תיקון 89 לחוק התכנון והבניה, הקובע כי מלבד רשימת העצים המוגנים, זכאי להגנה כל עץ בוגר, והאחריות לקיום החוק חלה על חברי הועדה לתכנון ובניה, הנדרשים לוודא שכל עקירה של עץ תעשה כחוק, ולאחר שיקול דעת.
ראש העיר הגיב לבקשתו באמירה כי הוא אחראי אישית לכל העצים בעיר וחברי הועדה אינם צריכים לדאוג.
מאחר ועקירת עץ מוגן היא עברה פלילית, החליט מאירי להעמיד במבחן את אמירת ראש העיר. לבקשתו הוא קבל מידע מעשרות תושבים, על עצים שנעקרו ברחבי עיר. המידע הוצלב עם המידע שהתקבל מ"פקיד היערות", עובד הקרן הקיימת האחראי למתן רשיונות עקירה. התוצאה היתה תמונה עגומה של עקירת עצים רבים ללא היתר.
במקביל, דרש מאירי בשאילתה שהוגשה לראש העיר את המידע המצוי ברשותו על עקירת עצים.
צבי בר, נענה לדרישת מאירי שחזרה בישיבת מועצת העיר. ראש העיר הסכים כי במסגרת הבקשה לבניה יש לעדכן את חברי ועדת הבניה על כל עץ העומד להעקר.
"זהו הישג חשוב", אומר מאירי, "לא רק לעצים והסביבה, אלא גם לשלטון החוק. אסור לנו לתת יד לרעיון שהחוק יהפך לאות מתה וערכים החשובים לנו ידרסו ברגל גסה. בכוונתי לעמוד על המשמר ולוודא שההבטחה תקוים".