השחיקה במוטיבציה של בני הנוער להתגייס לצבא הפכה לאחד מהנושאים ה"חמים" ביותר במדינה. רבות דובר על משבר המוטיבציה ותופעת ההשתמטות אשר נדמה שמאיימת להפוך לנגע. במקביל לכך לדאבוננו אנו גם עדים לעליית מקרי האלימות, הוונדליזם וחוסר האמפטיה של הנוער לסביבתם. במטרה להתמודד עם נושאים אלו יזם עמי רגב, יו"ר וועד הורים מרכזי בשיתוף עם עיריית גבעתיים, את הבאת "שנת השירות" לעיר.
רגב, המשמש גם כסא"ל במילואים, הציג השבוע לראש העיר ראובן בן שחר את היוזמה. בן שחר, המשמש בעצמו כקצין מילואים בהתנדבות, הודיע כי הוא תומך במהלך וכי אגף החינוך בעיריית גבעתיים יערוך בקרוב בדיקה מקיפה של האפשרות וההשלכות של הבאת "שנת השירות" לעיר.
בן שחר: "בימים אלה, בהם נדמה כי מילים כמו אהבת הארץ, ערכים ותרומה לקהילה הפכו למילים גסות, ישנה חשיבות עליונה להבאת שנת השירות לגבעתיים. יוזמה זו מהווה מסר למחויבות שלנו לחיזוק הקשר בין הנוער, תנועות הנוער – לקהילה. זוהי חובה לאומית, קהילתית וערכית ממדרגה ראשונה ואני מקווה כי היא תצא אל הפועל בקרוב".
עמי רגב: "פתחנו ביוזמה החשובה הזו כי אני מאמין שקיום ערכי אהבת הארץ וחינוך לציונות ולערך האדם אינם רק משימה – אלא שליחות אשר צריכה להוביל את הנוער הנפלא שלנו ואת הקהילה כולה".
אגף החינוך בעיריית גבעתיים תומך במהלך ואף רואה בו פלטפורמה לחיזוק שעות החברה והפעילות בבתי הספר לאחר הצהרים. אם יאושר המהלך מקצועית, יפנו העירייה וועד ההורים העירוני לכל תנועות הנוער העירוניות (צופים, נוער עובד, בני עקיבא) על מנת לבקש כי גבעתיים תהייה חלק מפרויקט "שנת השירות" אשר נמצא בערים רוב ברחבי הארץ ומהווים ערך מוסף ואיכותי לקהילה.
שנת שירות היא תקופה במהלך או לפני השירות הצבאי של בני גרעיני נח"ל בשנה זו מתגייסים בני הגרעין למטרות חינוכיות בעיר לטיפול במסגרת שעות בתי הספר ולאחריהן לטיפול בנושאים חינוכיים אחרים.
חברי שנת השירות פועלים עם בני הנוער, במגוון פעילויות הסברה וחינוך, לצד ליווי טיולי בית ספר , הפעלה בשיעורי חברה ועוד. בתום שנת השירות ממשיכים בני הגרעין בשירות הצבאי.