כ- 400 איש ואישה מילאו את תיאטרון גבעתיים
לכבוד האירוע הפותח לציון 100 שנה לעיר
אמש (18.9), פסטיבל "מספרי סיפורים" נפתח עם האירוע הראשון לציון 100 שנה לעיר גבעתיים, העיר המארחת של הפסטיבל מיום היווסדו. כ- 400 איש ואישה זכו לתיעוד נדיר על היסטוריית העיר באמצעות תמונות חיות ומספרות, שהודפסו בממדים ענקיים. לצד התמונות ניצבו שחקנים, לבושים ברוח התקופה, והציגו את העלילה מאחורי התמונה, תוך יצירת אינטראקציה עם באי האירוע.
מבין התמונות שהוצגו: סלילת כביש ראשון ברח' סירקין פינת רח' סלמה (1931), הנחת אבן הפינה לשכונת "נוה חיל" – שכונת החיילים המשוחררים (1949), פרויקט זהירות בדרכים בעיר (1984-1985), הקמת שכונת בורוכוב (1922) וחגיגות יום העצמאות 1961. אם כל זה לא מספיק, רחבת התיאטרון התמלאה במנגינות של שירי משוררים "ארץ ישראלים", מפי הזמרת תושבת העיר, יעל קידר, בליווי נגן הגיטרה המוכשר אורון לאור.
את הערב שהתקיים באולם מלא עד אפס מקום, בהנחיית יוסי אלפי, המנהל האומנותי של הפסטיבל, פתחה להקת הגבעתרון בביצוע בהפתעה, ולאחר מכן המקהלה המקומית "קולות גבעתיים" אליהם הצטרפה ילידת העיר חני נחמיאס. בערב הוקרנו סרטונים היסטוריים שחשפו את סיפורה של העיר מיום הקמה, והתקיים פאנל מיוחד בהשתתפות ראש עיריית גבעתיים, רן קוניק, שחלק כמה מסיפוריו האישיים על העיר, לצד משתתפים ילידי ותושבי העיר, בהם שופט ביהמ"ש העליון בדימוס אליקים רובינשטיין, העיתונאי רון בן ישי, אבי משה סגל, יהונתן מלכין, אבירן אלדמע ומיכאל שכטמן. גם הזמרת ילידת העיר ורדינה כהן, הופיעה עם מספר שירים.
הפסטיבל שיימשך עד מוצאי שמחת תורה (28.9) מציע כבכל שנה אלפי סיפורים, מאות משתתפים ועשרות אירועים לאורך חול המועד. רכישת כרטיסים באתר תיאטרון גבעתיים.
רן קוניק ראש עיריית גבעתיים סיכם: "מרגש לשמוע היום את הסיפורים של פעם על גבעתיים ועוד מפי האנשים שהיו שם. זה רק מעצים את הסיפורים.
גם לי יש סיפור ששמעתי מפי הדוד של מירי אלוני. הוא מספר שכשהוא הגיע לגיל 4, שלחו אותו הוריו שגרו בגבעת קוזלובסקי לגן בפועלי הרכבת, שזה מרחק גדול ויש בדרך גבעות ושטחים פתוחים. כשהוא הגיע לגיל 5 ביקשו ממנו הוריו ללוות ילד אחר בן 4 לגן, בתור מבוגר האחראי. זו גבעתיים ואלה היו החלוצים שהקימו ובנו את העיר. אני מתרגש ומצפה לזה שהעיר שלנו תחגוג 100 בשנה הבאה".