מיקום הגן נבחר מכיוון שבעת שהדריך בשבט הצופים במקום נהג אופיר לומר כי אין מספיק מתחמים וגנים באזור על מנת לערוך בהם את פעולות השבט. לאחר מותו החליטה המשפחה להנציחו על ידי הגשמת החלום. בגן מזרקה המורכבת מחמש אבני בזלת, שביל הנגשה, שולחנות ופינות ישיבה מוצלות עצים, פרחים ופינות ירוקות נוספות.
אודי קייזר, אביו של אופיר ז"ל, סיפר כי נולד בשכונה וכך גם שלושת ילדיו, המהווים חלק בלתי נפרד מהקהילה, עוד ציין האב כי בזכות אופיר למד על התנדבות ועל נתינה, "מעורבותם של בני משפחתי בתנועת הצופים, סימנו לי את הדרך לממש את גן ההנצחה דווקא במקום זה".
אורית קייזר אימו של אופיר אמרה: "אופיר היה מנהיג מלידה, כל כולו הייתה נתינה, ממנו למדנו על עוצמתם של ערכים, המסר תמיד יהיה כאב וגעגוע אך ממשיכים הלאה באופטימיות, הגן מהווה חלק מהותי מחיי שבט הצופים כפי שהשבט היה חלק מרכזי בחייך".
ממלא מקום ראש העיר, רמזי גבאי נשא דברים ואמר "כי למרות שאין נחמה לאובדנו של אופיר, אני מקווה כי הגן הזה, אשר ישקוק חיים, יהווה מקום מפלט משאון העיר ופינה ירוקה בלב בית הספר, יקהה ולו מעט מהכאב הנורא. אין מפעל הנצחה משמח יותר ממפעל שקשור לילדים, המגרש הזה אכן הומה ילדים, נטוע ב- 15 עצי הדר, כמניין שנותיו של אופיר איתנו, אם יש נחמה, זו בבחירה הזו".
ההורים הודו לראש עיריית רמת-גן, צבי בר, למנכ"ל העירייה דוד בנימין, לחברת המועצה ציפי חיזקי, למנהל אגף החינוך, משה בודאגה, לקרן רמת-גן, לעובדי העירייה ולכל התורמים, בני המשפחה ובני הנוער אשר סייעו בגיוס המשאבים בזכותם הוקם הגן.