מצפה הכוכבים בשיתוף עיריית גבעתיים
מציעים לקהל הרחב מבחר אירועים מקוונים שאפילו כוח הכבידה לא משפיע עליהם
השבוע שיעיף אתכם למאדים ובחזרה חוזר במהדורה וירטואלית מיוחדת. בשבוע החלל בגבעתיים שיתקיים בין התאריכים 24-28.1 יתקיימו מגוון פעילויות העשרה לקהל הרחב. במהלך השבוע תושבי העיר יצאו להרפתקאות בחלל בשעות סיפור קסומות, ויבקרו ברחבי שביל ההרצאות והתצפיות, באמצעות ציוד המכשור המתקדם ואנשי מקצוע ומומחים בתחום האסטרונומיה ממצפה הכוכבים גבעתיים.
שעת סיפור בין – דורית "סבתא שלי אסטרונטוטית"
יום ראשון 24.1 | שעה 17:00 | ZOOM | F-live
מצפה הכוכבים גבעתיים בשיתוף ספריות גבעתיים מזמינים אתכם לשעת סיפור לנכדים ולנכדות לסבתות והסבים, עם המחבר והספר – ניצן מורן. סבתא בת-שבע תמיד חלמה לטוס לחלל. אבל היא לא הסתפקה בחלום, אלא התאמצה והגשימה אותו. זה ספר על חלל, על חלומות ועל הדרך להגשמתם.
לאחר הקראת הסיפור תיערך פעילות משותפת בנושא בהגשמת חלומות.
מיועד לילדים בגילי 5 ומעלה
להשתתפות בזום: https://bit.ly/3sCV9aD
הפעילות תשודר בלייב ב- F "עמותת קהילתיים": https://bit.ly/3oI0ye0
F ספריות עירוניות: https://www.facebook.com/sifriag
ו- F מצפה הכוכבים: https://bit.ly/3nUaL65
שעת סיפור "הרפתקה בחלל" עם רונה ספורטה
יום שלישי 26.1 | שעה 17:00 | ZOOM | F-live
מצפה הכוכבים גבעתיים בשיתוף ספריות גבעתיים מזמינים אתכם לשעת סיפור "הרפתקה בחלל". כל שנה ביום ההולדת דני מבקש אותה משאלה – הלוואי שיגיע לחלל. השנה המשאלה שלו התגשמה והובילה אותו להרפתקה מסחררת של אתגרים, התמודדויות וחברים לא צפויים.
להשתתפות בזום: https://bit.ly/3ixONEW
הפעילות תשודר בלייב ב- F "עמותת קהילתיים": https://bit.ly/3oI0ye0
F ספריות עירוניות: https://www.facebook.com/sifriag
ו- F מצפה הכוכבים: https://bit.ly/3nUaL65
מיועד לילדי גן – כיתה ב'
הרצאה ותצפית: פלנטות מחוץ למערכת השמש
יום שלישי 26.1.21 | שעה 18:30 | ZOOM | F-live
מרצה: ד"ר לב טל אור
ההרצאה של ד"ר לב טל אור, מאונ' אריאל תעסוק בכוכבי הלכת (פלנטות) מחוץ למערכת השמש ובגילוי כוכבי לכת מסביב לכוכבים אחרים בגלקסית שביל החלב שהתגלו בשנים האחרונות. עד היום התגלו מעל 4,000 כוכבי לכת, שרובם שונים מכדור הארץ וכוכבי הלכת האחרים במערכת השמש.
לאחר ההרצאה תיערך תצפית מקוונת דרך הטלסקופ הראשי של המצפה על הירח, המכתשים, ההרים ומישורי הבזלת העצומים הפזורים עליו, ועל ערפילית אוריון – איזור עצום של יצירת כוכבים ומערכות שמש, המצוי כ-1300 שנות אור מכדור הארץ (קיום התצפית מותנה בתנאי מזג האוויר).
מיועד לגילי 8 ומעלה
הפעילות תשודר בשידור חי ב- F "עמותת קהילתיים": https://bit.ly/3oI0ye0
ו- F מצפה הכוכבים: https://bit.ly/3nUaL65
תצפית ירח ומאדים והסבר שמי חורף
יום חמישי 28.1.21 | שעה 19:30 | F-live
בתצפית שתשודר בשידור חי ממצפה הכוכבים, נלמד על מפת השמיים בעונת החורף בישראל. באמצעות מצלמת וידאו משוכללת, המחוברת לטלסקופ הראשי של המצפה, נסרוק את נופי הירח המגוונים ואת כוכב הלכת מאדים (קיום התצפית מותנה בתנאי מזג האוויר).
הפעילות תשודר בשידור חי ב- F "עמותת קהילתיים": https://bit.ly/3oI0ye0
ו- F מצפה הכוכבים: https://bit.ly/3nUaL65
מיועד לגילי 8 ומעלה