המפגש הינו חלק מהליך שיתוף הציבור בהנחיית אדריכלית נעמה מליס, אשר משרדה מונה על ידי משרד הפנים להוביל את התוכנית.
לפני כחצי שנה התקיימו הדיונים ב – 5 קבוצות מיקוד באזורים שונים בעיר כשבכל מפגש השתתפו כ-200 תושבים במפגשים אלו הועלו הצרכים לפיתוח העיר בתחומים השונים ועמדות התושבים לגבי המשך הפיתוח שלה. כעת, לאחר חמשת המפגשים הראשונים, גובש צוות בן כ- 150 משתתפים אשר ימשיך ללוות את כל שלבי הכנת התוכנית בהמשך תהליך התכנון שימשך סה"כ כ- 3 שנים.
במפגש הנוכחי השתתפו כ- 150 איש: מתכננים, יזמים ותושבים מכל רחבי העיר והוא נועד להוות פלטפורמה לדיון והחלפת דעות בסוגיות שונות אשר הועלו על ידי חברי צוות התכנון ומשתתפי המפגש.
תכנית מתאר עיר היא תכנית תכנונית אשר תקבע את האופן בו תתפתח העיר גבעתיים בעשרות השנים הבאות. התכנית תקבע מה מותר ומה אסור לפתח בעיר בשנים הקרובות, כלומר כיצד ולאן יתפתחו המגורים, המסחר, שירותי הציבור, השטחים הפתוחים ועוד – תכנית שכזו לא הייתה לעיר גבעתיים מזה כשישים שנה.
רן קוניק ראש עיריית גבעתיים: " אני מברך על העובדה כי אנו מכינים תוכנית אב לעיר תחום התיכנון והבניה ויכול רק להצר שתוכנית כזו לא הוכנה כבר לפני 10 שנים. מפגשי שיתוף התושבים הינם החלק החשוב ביותר בהליך הכנת התוכנית כי תפקידי כראש עיריית גבעתיים מחייב אותי להיות קשוב לצרכי הציבור, להקשיב ולשמוע את תחושותיו כפליי העיר וכיצד הוא רואה אותה בעוד 20- 30 שנה.
תכנית המתאר תגדיר לטווח הרחוק כיצד היינו רוצים שהעיר גבעתיים תראה ומה היחס הנכון בין שימור וחיזוק המורשת לבין פיתוח והמשך התחדשות העיר תוך הבנה שיש גם הרבה בתים ישנים שאינם ראויים עוד למוגרים ושמוגדרים כבתים מסוכנים במקרה חס וחלילה של רעידות אדמה או מתקפת טילים.
את התשובות לשאלות האלה אינני רוצה להשאיר ליד המקרה, או ליוזמות והשפעות של בעלי עניין כאלה ואחרים.
אלו תשובות שאנו מעוניינים לגבש בתהליך משותף ומלא עם הציבור, תוך עבודה מאוד רצינית ומקצועית של מיטב אנשי המקצוע במדינה, כשבסופו של תהליך תהיה לנו תכנית מאושרת כחוק אשר תשים קץ לאי הוודאות ולספקולציות השונות בנוגע למדיניות תמ"א 38 הבניה לגובה ובכלל."