לפני מספר שנים התאגדו כ-100 מתושבי שיכון ותיקים ברמת-גן והגישו, באמצעות עו"ד שי פורת, תביעה נגד עיריית תל אביב אליה הצטרפה גם עיריית רמת-גן.
בשבוע שעבר, לאחר ארבע שנות דיונים, נחתם הסכם הפשרה, על פיו כל האירועים הפומביים שיערכו בפארק יסתיימו עד השעה 23:00 בלילה. בנוסף נקבע כי בדיקת כלי הנגינה ומערכות ההגברה לפני המופעים לא יערכו בין השעות 14:00 ל-16:00, כי מספר המופעים בשנה לא יעלה על 12 וחייבים לחלוף לפחות 17 ימים בין מופע למופע. כמו כן מלבד יום העצמאות לא יירו בפארק זיקוקים.
על פי ההסכם, לא יחולו המגבלות על הופעות שכבר נקבע כי יערכו בפארק אלא רק על הופעות חדשות.
לאחר פרסום ההסכם כתב תושב השכונה למנכ"ל העירייה: "מאחר וניתן היום לברך על המוגמר, כוונתי לכך שהיום ניתן תוקף פסק דין בבית המשפט לפשרה שלמען השגתה נלחמתם, עבור איכות חיינו – וברור לי עד כדי כמה השגת התוצאה הזו לא הייתה קלה ופשוטה. תודה רבה לכל צוות אנשי עיריית רמת-גן שעזרו ופעלו לטובת הצלחה במאבקינו הצודק עם עיריית תל אביב ופארק גני יהושע. תודה רבה גם בשם ילדיי שאני תקווה שמהיום יוכלו לגדול באופן טבעי מבלי להתעורר בבהלה ולהפסיד שעות שינה רבות כפי שקרה בשש השנים האחרונות".
ראש עיריית רמת-גן צבי בר, אמר כי ההסכם מביא לסיומו תהליך ארוך אותו ניהלו התושבים ביחד עם העירייה. העבודה רבה שהושקעה בנושא, המשא ומתן וההסכמות בהחלט יובילו לשיפור איכות חייהם של התושבים הגרים בסביבה, ציין בר.